divendres, 3 d’agost del 2012

ELS SINDICATS DONEN SUPORT A L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA


Els sindicats amb l'ANC.

Els sindicats que representen el 90 % dels afiliats de Catalunya han establert relacions de col·laboració oficials amb l'Assemblea. En tan sols tres setmanes d'activitat de la Sectorial del Moviment Obrer, hem assolit aquest resultat, que sense dubtes, es el reflex de fins a on ha canviat aquesta societat.

L'objectiu cabdal de l'ANC es assolir una majoria social per arribar a la Independència, es tracta d'una fita impossible d'assolir sense el Moviment Obrer com expressió organitzada de la classe treballadora catalana.

La incorporació dels sindicats a una participació activa amb l'ANC i a la organització de la Manifestació Unitària es una notícia molt positiva.

Especialment si tenim en consideració que la relació entre l'independentisme i el moviment obrer no sempre ha estat fàcil. Un sector del sobiranisme ha considerat que els sindicats no treballaven per la Independència i fins i tot hi ha qui deia que eren enemics de Catalunya.

Aquest debat ha quedat superat per la via dels fets concrets.

Perquè no tan sols ens hem reunit amb la majoria dels sindicats, també han designat persones de contacte permanent i s'han incorporat a la Comissió Unitària de la manifestació de la Diada.

Per posar uns exemples: UGT dedica l'editorial i les planes centrals de la seva publicació oficial a l'ANC, CCOO ha enviat una nota de premsa conjunta entre CCOO i l'ANC, la direcció executiva de la CONC CCOO ha inclòs en l'ordre del dia del plenari general de la primera setmana de setembre una resolució de convocatòria i mobilització de tots els seus afiliats a la mani de la diada, la Unió de Pagesos també prendrà una resolució oficial de la seva màxima direcció.


La sectorial:

No podem deixar de dir-vos que estem molt orgullosos d'aquests primers resultats, que son el resultat del treball iniciat amb la Primera Jornada del Moviment Obrer i el Sobiranisme, realitzada a Nou Barris de Barcelona al setembre del 2011.

Les activitats de la Sectorial van continuar amb la mediació entre els conductors de la campanya "novullpagar" i els representants dels treballadors de les empreses de peatges, que va tenir un resultat excel·lent per reduir els conflictes entre treballadors catalans explotats i espoliats i conductors catalans espoliats.

Encoratgem a tots els associats i associades de l'ANC que tinguin relació amb sindicats a difondre aquestes informacions i a participar de la Sectorial.

Podeu contactar amb nosaltres al mail: proletarisdecat@gmail.com

Mes info a: http://movobrersobiranista.blogspot.com.es/


Fotografies:

1. Roda de premsa conjunta entre l'ANC, els representants dels treballadors d'UGT i CCOO de les empreses de peatges.

2. Reunió entre CCOO i l'ANC, representada per la presidenta, Sra. Carme Forcadell i el Company JC Gallego, Sec General de la CONC CCOO.

3. Reunió entre UGT i l'ANC.

4. Reunió amb Unió de Pagesos.

5. Reunió amb la Intersindical CSC.

6. Reunió amb CGT.

7. Reunió amb EUiA.

8. Imatge de la taula de ponents de la 1ª Jornada del Mov Obrer i el Sobiranisme (Sept. 2011, en la que van participar: CADCI, UGT, CCOO, CGT, Intersindical, CObas, l'Assemblea Pagesa, ELA i LAB d'Euskal Herria i la CIG de Galicia)

Diego Arcos