dijous, 29 de març del 2012

DECLARACIO DE LA SECTORIAL DEL MOVIMENT OBRER DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

La Sectorial del Moviment Obrer de l’ANC expressa el seu suport a la Vaga General convocada pels sindicats de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol i per tant, declara que:

1. Aquesta Vaga General, a més de legitima és, per damunt de tot, necessària. La reforma laboral imposada pel Govern de l’Estat espanyol, amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, significa un atac de caràcter històric a les condicions laborals de la classe treballadora de la Nació Catalana.

2. Una reforma laboral que tindrà conseqüències en tota la societat, transferint els efectes al teixit productiu i molt especialment a les classes mitjanes i les PIMES que depenen del mercat interior. La caiguda del poder adquisitiu del gruix de la població afectarà encara més el consum, portant al sector del comerç a una debacle.

3. L' eliminació de les poques competències laborals de Catalunya, en la negociació col·lectiva, enfortiran el centralisme en la regulació de les relacions laborals.

4. S’han fet una cinquantena de reformes laborals en els 30 anys de governs constitucionals, totes amb la coartada de que així es crearien més llocs de treball i cap ni una ha afavorit la contractació, be al contrari, han produït la destrucció del mercat laboral i un augment de la precarietat.

5. Les condicions de vida de la classe treballadora de la Nació Catalana estan més amenaçades que mai. Si les classes populars continuem enfonsant-nos en la situació de pobresa i retrocés social, tota la nació retrocedirà i el model productiu i de creació de riquesa, tret identitari de Catalunya, també estarà amenaçat. Els i les treballadores amb la seva lluita estan defensant els interessos de la majoria de la població i de la Nació Catalana.

6. L’Estat espanyol amb la seva “partitocracia” i el seu model econòmic, ha entrat en una crisis estructural que qüestiona la viabilitat de la Monarquia. Es un model d’administració estatal, que tan sols pot sobreviure aprofundint la opressió de les nacions i l’espoli de la ciutadania.

Es aquest Estat, hereu legítim de la Dictadura, el que nega als pobles, com el de la Nació Catalana, d’Euskal Herria i Galicia el seu dret a l’autodeterminació. Un estat cada vegada mes antidemocràtic, que nega el més essencial dret a gaudir dels productes del treball als que produeixen la riquesa de la societat.

7. La sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana s'adhereix a la Vaga General, encoratjant a participar-hi per aturar aquesta reforma laboral.

8. La Sectorial del Mov. Obrer de l’ANC crida als sindicalistes de la Nació a comprometre’s amb la lluita democràtica per el Dret a l’Autodeterminació. L’exercici d’aquest dret inclou la Independència, el dret a decidir com ha de ser l’estat segon la voluntat del poble, inclosos els marcs legals del treball i dels drets sindicals.

L’estat Català serà allò que el poble vulgui o no serà mai una realitat. I la Classe treballadora, per la seva força numèrica i per ser la base social de la Nació Catalana, està cridada a ser un dels protagonistes principals en la lluita per la Independència.

9. SOLIDARITAT: Expressem també la nostra solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’Estat espanyol, als de Galicia i Euskadi, germans i veïns de la nostra Nació, en la lluita per aturar aquesta reforma laboral.

Sectorial del Moviment Obrer de l’Assemblea Nacional Catalana

Març de 2012